Wednesday, October 15, 2008

Graffitit ja tagit

Graffiteista ja katutaiteesta on tullut nyt vaalikampanjan aikana paljonkin kysymyksiä ja kommentteja. Olen ihan suopea graffiteille, ja niille pitäisi olla sekä virallisesti että epävirallisesti sallittuja paikkoja. Graffitit ovat siis kaupunkikulttuuria siinä missä galleriataidekin. Yliopiston päärakennuksen tai Säätytalon seinään ne eivät sovi, mutta Nosturin seinään kylläkin. Metron ovia tussilla tagittavat ovat sen sijaan ansainneet satikutia – kyseessä ei ole mikään oikea itseilmaisu tai taide. Tähän ”Stop töhryille”-linja puree hyvin.

3 comments:

Anonymous said...

Graffitien tekijöistä kannattaa huomioida se, että he ovat yhteiskunnan täydellistä pohjasakkaa, joille ei ole lapsena opetettu käytöstapoja. Tämän vuoksi he jatkavat hölmöilyään vielä "aikuisina" eli parikymppisinä. Graffitien tekeminen eli sotkeminen kuuluu myös nuoruuden hölmöilyyn ja työttömyyteen. 40- kymppiset töissäkäyvät ihmiset eivät sotke paikkoja.
eli sotkijat ovat huonosti kasvatettuja yhteiskunnan elättejä(työttömiä)

Anonymous said...

Todella epätosi kommentti edelliseltä!

Tunnen todella monta graffittien tekijää (lue taiteilijaa), jotka ovat rehellisesti työssäkäyviä ja pääsääntöisesti varsin menestyneitä Suomen kansalaisia.

Tosin ilmeisesti kommentoijalla ei ole selkeätä käsitystä graffittitaiteen ja töhrimisen välillä. Mm. Pekka on kirjoituksessaan hyvin tehnyt eron graffittien ja metro-tagien välillä.

Anonymous said...

Jep suurin osa graffitien tekijöistä rehellisiä työssä käyviä ihmisiä jotka nyt vain sattuvat olemaan taiteellisesti lahjakkaita.Graffitit ovat osa kaupunkikuvaa!